Befejeződött a nyomozás a templomban őrjöngő szegedi férfi ellen. A Szegedi Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ellene eljárást.
A Szent Rókus templomból 2015. május 16-án 9 óra 55 perckor hívták a rendőrség segélyhívószámát. A nyomozás adatai szerint a 27 éves K. Tibor mezítláb és rövidnadrágban rohant be a templomba, majd egy előadást megszakítva ordibálni kezdett. Az ott lévők próbálták megnyugtatni, de mivel nem boldogultak vele, elhagyták a templomot, és rendőrt hívtak. A szegedi járőrök az oltár mögött találták meg a férfit, aki egy Jézus-szobrot is megrongált. Az oltár előtt lefektetett vörös szőnyeget felgyűrte, azt és egy keresztet magához szorítva kiabált a rendőrökkel. A járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták megfékezni és megbilincselni. Zavart állapota miatt mentőt hívtak hozzá, akik rendőri kísérettel vitték kórházba.
A férfi a nyomozás során tettét elismerte és megbánta. A bűncselekmény elkövetését azzal magyarázta, hogy kábítószer hatása alatt állt.
A rendőrség a K. Tibor ellen indult eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség részére továbbította.
(Police.hu)