Havonta 130 ezer forintjába kerül az országnak egy "menekült" ellátása, ami elviselhetetlen terhet jelent a magyar költségvetés számára – közöle Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető.

A kötelező betelepítési kvóta hátrányos az országnak, rossz Európának, teljes mértékben jogtalan, és semmilyen módon nem oldja meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos problémát – mondta Kósa Lajos.
Úgy fogalmazott, hogy a menekültáradat alapjaiban veszélyezteti az európai munkahelyeket, az európai szociális rendszert és az európai kultúrát.
Kósa Lajos szerint az Európai Unió vezetése áterőltette az Európai Bizottságon és az Európai Tanácson a kötelező betelepítési kvótát, amely egyelőre "csak" 140 ezer ember kötelező széttelepítéséről szól, de ha a kötelező elosztási mechanizmusnak nevezett uniós döntés is megszületik, Magyarországra akár több tízezernyi migráns, egy Szeged méretű város lakosságával egyenlő számú bevándorló érkezhet. (Ezek szerint már tényként kezelik, holott Orbán nemrég még azt mondta, "amíg ez a kormány levegőt tud venni, sem kvóta, sem visszatoloncolás nem lesz" - a szerk.)
"Számolják csak ki, hogy ez a havonta fejenként 130 ezer forint költséggel milyen aránytalanul nagy terhet jelentene a magyar költségvetésnek!" – mondta Kósa.
(MTI nyomán)