Megütközéssel értesültünk a dombóvári polgármester, Szabó Loránd előterjesztéséről, melyet a város képviselő-testületével a november 30-i ülésen kívánna elfogadtatni. A polgármester tervei szerint a Dombóvári Ifjúsági Sporttelepet úgy kívánná „hasznosítani”, hogy a jelenleg ott működő Dombóvári Futball Clubot kitelepítené, a sportpályákat pedig felparcellázná és beépíttetné - írja közleményében Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Az egyesület több mint egy tucat csapatnak ad otthont és egyben a Bozsik-program Tolna megyei alközpontja is. A jelenlegi Katona József úti helyszín – a center- és az edzőpályával – alkalmas versenyek lebonyolítására, míg a kényszerű átköltöztetés egy másik, már így is túlterhelt sportcentrumba, elviselhetetlen feszültségeket és az utánpótlás-nevelés színvonalának drasztikus romlását eredményezné.
A nemzeti párt meggyőződése, hogy csak önző egyéni érdekeknek és a háttérből befolyásoló befektetői szándékoknak kedvezne a DFC 3,6 hektáros, városközponti területének a beépítése. Ezért is minden törvényes eszközzel tiltakozni kíván ezen lépés ellen, amely törekvésünkben a Dombóvár sportszerető lakossága is támogat minket.
A Jobbik követeli, hogy a polgármester vonja vissza ezt a destruktív és közösségellenes előterjesztést, s egyben kezdeményezi, hogy a város teremtse meg a DFC szükséges infrastrukturális fejlesztéseinek lehetőségét: biztosítson kellő forrást a kiszolgáló létesítmények további felújításához.
(Kuruc.info)