Szabálytalan gázvételezést tártak fel Klenáncz József dömsödi telephelyén, a legutóbbi mézbotrányban főszerepet játszó férfit gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség.
Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai K. József 52 éves dömsödi lakos ellen – írja a Police.hu. Mint arról a Magyar Nemzet csütörtökön beszámolt, nagy erőkkel jelent meg a rendőrség kedden a Klenáncz Méhészet dömsödi központjában, ugyanis a telephelyen közművekkel való visszaélés – egész pontosan nagymértékű gázlopás – gyanúja merült fel.
Zoom
A rendőrség tájékoztatása szerint a feljelentést követő helyszíni szemlén a szolgáltató szakemberei szabálytalan gázvételezést tártak fel, és megállapították, hogy a gyanúsított egy mérőóra nélkül kiépített vezetéket használt, mellyel a férfi a tulajdonában lévő járműveket tankolta. K. Józsefet december 16-án gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Zoom
A kompresszorhoz vezetett a lopott gáz
A Klenáncz Méhészetnél a Magyar Nemzet érdeklődésére nem tagadták a rendőrségi eljárást, azonban a társaság munkatársa csak annyit közölt kérdésükre, nincs felhatalmazása arra, hogy nyilatkozzon az ügyben. A lap kereste Klenáncz József tulajdonost is, ám egyelőre nem tudták elérni őt.
Kínaisított magyar méz
A Klenáncz-mézek azok közé a termékek közé tartoznak, amelyek a korábbi és a legutóbbi mézbotrányban is főszerepet játszottak. Legutóbb például laboratóriumi vizsgálatok során beigazolódott, hogy sok termék a silány, ipari méz kategóriájába tartozik. Azok, amelyekben a méhészet Kínából származó, rossz minőségű, ipari módon előállított édesítőszert kevert magyar mézhez, az olcsó anyaggal pedig extraprofitra tehetett szert. A Klenáncz Méhészet mellett egyébként néhány más, mézeket előállító cég is ezt tette. A botrányok hatására a hazai üzletláncok egymás után jelezték, hogy leveszik polcaikról a silány mézkeverékeket. A magyar méhészek üdvözölték a kereskedőláncok döntését.
(MNO)