A Jobbik Balaton Munkacsoportja megdöbbentőnek tartja, hogy egy ötvenezer tonnás kapacitású hadianyagüzem épül a Balatontól néhány kilométerre, az egykori Nitrokémia Ipartelepek területén. A Speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központ kiépítése Balatonfűzfőn nevű projekt egyik alapja, hogy többek között újra tervezik indítani a lőpor- és lőszergyárat. A gyártási folyamathoz a technológiát az Izrael Állam tulajdonában lévő Izraeli Hadiipari Vállalattól vásárolnák meg - áll a párt közleményében.
A Jobbik már 2010-es Ébredj, Balaton! címet viselő helyi választási programjában hangsúlyozta, hogy a balatoni régióhoz illő, környezetbarát ipar telepítése munkahelyeket teremtve csökkenteni tudná a lokális gazdaság turisztikai ágazattól való egyoldalú függését. Mereven elzárkózunk azonban attól, hogy az egykori nehézvegyipar terhes örökségéből kikecmeregni igyekvő Balatonfűzfőt most egy rendkívül veszélyes, egyben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő létesítménnyel sújtsák.
Felszólítjuk a kormányt, hogy a Balaton hosszú távú érdekeinek szem előtt tartásával kizárólag olyan tevékenységet engedélyezzen a térségben, amely a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet jellegével összeegyeztethető, és a helyben élőkre, valamint az ide érkező nyaralóvendégekre nézve sem egészségügyi, sem pedig biztonsági kockázatot nem jelent - zárja szavait Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik Balaton Munkacsoport vezetője.