Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, egy televíziót és pénzt tulajdonítottak el betörők egy családi házból a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban - közölte pénteken a rendőrség.
Zoom
A mátészalkai nyomozók szerdán Ópályiban, illetve Jármiban fogták el a feltételezett tetteseket, egy testvérpárt.
A házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopott fegyvereket és más bűncselekményekből származó tárgyakat, köztük egy 2013-ban eltulajdonított vadászpuskát, illetve egy másik helyszínről lopott gáz-riasztó pisztolyt.
A rendőrség adatai szerint a testvérpár tavaly novemberben együtt tört be szintén Ópályiban, az idősebb fivér további hét betörést követett el a környéken 2013 márciusa óta. A bűncselekményekkel okozott kár összesen meghaladja a 6,5 millió forintot.
A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint a lopott fegyverekkel nem volt tervük, nem követtek el velük bűncselekményt.
T. Csabát és T. Zsoltot lopás és fegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanújával őrizetbe vették, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.
(MTI - Police.hu)