Belehalt sérüléseibe az a középkorú férfi, akit kedden este késeltek meg a főváros XVIII. kerületében - közölte honlapján a rendőrség.
A tájékoztatás szerint a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződésénél szúrta meg áldozatát többször is a támadó, aki elmenekült a helyszínről.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
(MTI)

Frissítés:
A fővárosi rendőrök emberölés gyanúja miatt keresik Bödöcs Norbertet és Günczer Evelint, az üggyel összefüggésben keresik továbbá a JAX-333 forgalmi rendszámú BMW-t is.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az "ismeretlen tettes" 2016. február 9-én 20 óra 30 perc körüli időben a Budapest XVIII., Ráday Gedeon utca és Fedezék utca kereszteződésénél egy késsel több alkalommal megszúrt egy férfit, majd elmenekült a helyszínről. A középkorú sértett életét vesztette.

A bűncselekménnyel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancs alapján keresi Bödöcs Norbert 23 éves és Günczer Evelin 21 éves budapesti lakosokat, valamint keresi a meneküléshez használt JAX-333 forgalmi rendszámú sötét, BMW típusú személygépkocsit is. A körözött személyekről fénykép áll rendelkezésre.
A BRFK Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a körözött személyekről és a gépkocsiról, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-30/999-7069 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén! - olvasható a Police.hu-n.
2. frissítés: Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta a Velvetnek, hogy már csak a férfit keresik, mivel a nő feladta magát a rendőrségen.
A lap úgy tudja, a gyilkosság előtt a gyanúsított és a középkorú férfi összeverekedett, majd a BMW-s férfi késsel támadt. A sérült férfi egy közeli utcába menekült, a gyanúsított azonban követte, és tovább szurkálta, majd a férfi elhunyt. A feltételezett elkövető ezután elment a közelben álló autójáért, és megpróbálta BMW-jébe tuszkolni áldozatát. Hogy akkor a férfi még életben volt-e, nem tudni.
A gyilkosságot egy közeli üzlet ipari kamerája rögzítette, a felvételeket átadták a rendőrségnek. Meg nem erősített információk szerint a gyilkosságnak szemtanúja is volt.
3. frissítés: 24 órán belül rendőrkézre került mindkét emberölés gyanúja miatt keresett személy
B. Norbertet a rendőrök 2016. február 10-én 19 óra 40 perckor Budapesten a XVIII. kerületben elfogták.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 23 éves B. Norbert ellen emberölés bűntett, míg a 21 éves G. Evelin ellen bűnpártolás bűntett miatt folytat nyomozást - adja hírül honlapján a rendőrség.
Nem késelt ő, csak sokkot kapott...
Tagadja a gyilkosság elkövetését a szerdai fővárosi késelés gyanúsítottja - közölte Terdik Tamás, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
A 24 éves gyanúsított azt állítja, hogy egy másik férfi követte el a bűncselekményt a XVIII. kerületben, ő pedig sokkot kapott a vér látványától, ezért hajtott el a középkorú férfi gépkocsijával - közölte a rendőr ezredes.
Terdik Tamás egy kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a gyanúsított bizonyíthatóan megpróbálta betuszkolni áldozatát a kocsiba, ám nem járt sikerrel, és erre magyarázattal sem szolgált.
A rendőrség az emberöléssel gyanúsított fiatalember és 22 éves, bűnpártolással gyanúsított élettársa előzetes letartóztatására is előterjesztést tesz.
(MTI)