Orbán Viktor és a Fidesz-frakció eljött Miskolcra, bebújtak a lillafüredi Palotaszálló luxusába, majd lenyilatkoztatták a miniszterelnökkel, hogy Miskolc egy modern város, amely rohamosan fejlődik.
Mi, miskolciak másként látjuk: városunkban szisztematikusan teszik tönkre az egészségügyet, a közbiztonság katasztrofális, a közlekedési dolgozók sztrájkra készülnek, a közélet tisztasága helyett fideszes feketekasszáról szólnak a hírek, és az sem véletlen, hogy innen indult ki a tanárok mára országos méretűvé vált tiltakozása.
Miskolc tökéletes helyszín lett volna ahhoz, hogy a Fidesz politikusai megismerjék Magyarország megannyi problémáját. Nem éltek a lehetőséggel. Nem voltak kíváncsiak a tönkretett Diósgyőri Kórházra, a lyukói ékszerdobozra, az országos viszonylatban is megalázóan alacsony bérekre, az elvándorlás okaira, de még az elmúlt évek legsúlyosabb önkormányzati botrányára, a feketekasszaügyre sem. A sajtóanyagot Budapesten már úgyis megírták: Miskolcon minden szép és jó.
A Fidesz hazug sikerpropagandája helyett a Jobbik az emberek valós tapasztalataira építve kíván kiutat mutatni Miskolcnak, ezért fogunk városunkban is Valódi Nemzeti Konzultációt indítani. Minden választópolgárhoz el fogunk jutni, hogy ez emberek kifejthessék véleményüket az ország és Miskolc jövőjét leginkább meghatározó kérdésekről, a közoktatásról, az egészségügyről és a mindent elborító korrupcióról - áll a párt közleményében.