Egy tavaly nyári horrorisztikus bűncselekmény ügyében emelt vádat több "fiatal" ellen a Somogy Megyei Főügyészség. A "kamasz" és már felnőtt társa kiraboltak, majd brutálisan összevertek egy Faranciaországból hazatelepült idős férfit, végül felgyújtották a még magánál lévő, de magatehetetlen embert. Húszezer forintot zsákmányoltak így.

Megöltek egy idős embert tavaly nyáron a Somogy megyei Pusztaszemesen. Az ügyben egy fiatalkorúval és már felnőtt társával szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség.
A "fiatalok" és gyermekkorú társuk tavaly június 30-án és az azt megelőző napokban többször is loptak az idős férfitól, akiről tudták, hogy Franciaországból települt haza, és jó anyagi körülmények között él, otthon sok készpénzt tart.
Mivel a 30-án ellopott hatezer forintot "kevésnek találták", elhatározták, hogy visszamennek hozzá, megölik, elszedik a többi pénzét is, és eltüntetik a holttestet.
A vádlottak – tudva, hogy nincs otthon – bemásztak az ablakon az idős férfi házába, átkutatták a lakást, de nem találták meg a pénzt. Amikor az idős férfi hazaért, elbújtak, majd az elsőrendű vádlott előjött, és sörösüveggel többször megütötte az áldozat orrát és a fejét. A megtántorodó férfit mellkason rúgta, amitől az hanyatt esett. Az ütésektől a sörösüveg eltörött, ezért a fiatalkorú a földön fekvő sértettet a saját botjával verte tovább. Eközben a felnőtt korú másodrendű vádlott egy mikrohullámú sütőt dobott a sértettre, majd egy fa székkel addig ütötte, amíg a szék össze nem tört. A vádlottak összesen 28 ütést mértek a férfira.
Ezután mintegy 20 ezer forint értékben fényképezőgépet, mobiltelefont, ékszereket és karórát vettek magukhoz, az idős férfi által viselt bőr hónaljtokban tartott mintegy 370 ezer forint készpénzt nem találták meg.
Távozás előtt a vádlottak a családi házban a magatehetetlen, de még életben lévő sértett körül hígítót locsoltak szét, és meggyújtották. A tűzoltók a sértettet életben találták, az égő épületből kivitték, azonban röviddel ezután a helyszínen elhunyt.
A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak.
Az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében, míg a feltételes szabadság hatálya alatt álló, visszaeső felnőtt korú vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.
(HVG nyomán)