Utoljára a kórházban láthatta purdéját a 18 éves miskolci K. Mariann, aki idén januárban mínusz 17 fokban a villamossínen szült. A pici csak annak köszönheti az életét, hogy pont arra járt két rendőr, és segítettek a teljesen zavarodott "anyának".
Zoom
– A nő furcsa pózban állt a megállónál, a síneken. Odamentem hozzá, és láttam, hogy lecsúszott a nadrágja. A következő pillanatban azt hittem, elájulok, hiszen a nadrágban egy újszülött volt. Azonnal kikaptam, és kitisztítottam a száj- és orrnyílásait. Ekkor felsírt. A mentők pillanatok alatt itt voltak, és bevitték a kórházba az anyukát és a kisbabát is – elevenítette fel korábban a történteket Farkas Tamás járőr.
A Bors információja szerint a fiatal anyuka a kórházban is nagyon furcsán, zavartan viselkedett. Szomszédai már akkor sejtették, hogy Mariann nem hozhatja haza a kisfiát.
– Nagyon furcsa ez a lány. Állandóan egyedül kódorog az utcán. (És ezek szerint nem csak kódorog - a szerk.) Nagyon komoly mentális problémái vannak. A szüleivel él egy szörnyű romos házban. Oda biztos, hogy nem vihetnek kisgyereket – foglalta össze a véleményét Mariannék egyik szomszédja.
A jóslat beigazolódott: a fiatal anyuka valóban nem kapta meg a kisfiát. A hatóságok úgy döntöttek, hogy egyelőre jobb dolga lesz nevelőszülőknél. Azt nehéz megmondani, hogy valaha élhet-e anya és fia egy fedél alatt. Annyi biztos: ha külön élnek, ha együtt, ezt a Rikárdót is mi tartjuk el.