A Jobbik alelnöke szerint nincs bejegyzett Farkasok nevű egyesület, nincsen költségvetési támogatása, így nem lehet szervezetként beszélni a sajtó által különleges párthadseregként emlegetett Farkasok nevű társaságról.
Z. Kárpát Dániel, az M1 aktuális csatorna vasárnap esti adásában elmondta, hogy a hét közepéig nem is tudott a Farkasok létezéséről.
Véleménye szerint mindössze egy baráti társaság folytatott szabadidős tevékenységet. Arra a felvetésre, hogy az interneten harcosok képzésére történő toborzás valóban szabadidős tevékenység-e, az alelnök azt válaszolta: Magyarországon több száz önképző kör működik, amelyek tevékenységére ő nem láthat rá. Azt pedig nem számoltatja el, hogy a Jobbik hivatali alkalmazottja szabadidős programjai során mit csinál - tette hozzá.
Az ellenzéki párttól nem várható el, hogy a tőle független, szuverén szervezetek életét átvilágítsa - mondta, hozzátéve: szerinte a Jobbikot próbálják félkatonai csoportosulásokkal összekötni, amelynek a célja a kormányzóképesség kétségbe vonása.
Z. Kárpát Dániel úgy vélte: inkább pozitívan kellene értékelni azt, hogy a magyar fiatalokban megvan a hazájuk iránti elkötelezettség, a honvédelemhez való hozzájárulás vágya. A kérdés pedig az, hogy ezt "miért nem tesszük lehetővé számukra egy önkéntes sorkatonai szolgálat keretein belül".
Az ellenzéki párt alelnöke a Magyar Gárdát érő kritikákhoz annyit fűzött: a szervezet sok esetben olyan karitatív szociális akciókban is részt vett, amely a polgári lakosság javára szolgált.
(MTI)
Kapcsolódó: