A mátészalkai lelkész mobiltelefonos felvétellel buktatott egy betörőt, aki a templomhoz tartozó épületben a perselypénzt akarta megszerezni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
Fülöp Gergely elmondta: a 44 éves gyanúsított vasárnap napközben tört be a templom udvarán álló épületbe, és amikor az ajtó kitört üveges részén kifelé mászott, a lelkész meglátta és rádiótelefonjával fotót készített róla.
A fénykép alapján a rendőrök rövid idő alatt elfogták férfit. A betörő kihallgatásán azt hazudta: azért ment a templomhoz, mert a tiszteletes előtt akarta megfogadni, hogy többé nem iszik, de "közben meggondolta magát", és inkább a perselypénzt próbálta megszerezni, eredménytelenül.
A többszörösen büntetett előéletű mátészalkai férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.
(MTI nyomán)
Frissítés: a fénykép és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:
Egy mátészalkai templom udvarán álló épületbe tört be egy férfi 2016. március 20-án napközben. Ellopnia semmit sem sikerült, mert a lelkész meglátta, mobiltelefonjával még le is fényképezte, amikor kifelé mászott az ajtó betört üvegén.
Zoom
A tetten ért férfi elmenekült, de a fénykép alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták. L. Károly 44 éves helyi lakost a Mátészalkai Rendőrkapitányságon lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki. A férfi vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény napján többféle gyógyszert vett be, majd alkoholt is fogyasztott. Elmondása alapján azért ment a templomba, mert a tiszteletes előtt akarta megfogadni, hogy többet nem iszik, de közben meggondolta magát, és inkább a perselypénzt próbálta meg megszerezni. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.