A győri rendőrök elfogták azt a két 19 éves férfit, akik először egy pofonnal, később késsel kényszerítettek egy fiatalkorú fiút a mobiltelefonja „eladására”.
Zoom
A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2016. április 3-án 13 óra körül - Győr belvárosában - összetalálkozott két 19 éves férfival, akiket látásból ismert. A felnőttek rávették későbbi áldozatukat, hogy felmenjen velük lakásukba, ahol az egyik elkövető ököllel arcon ütötte a fiatalkorú fiút, és elvette annak mobiltelefonját. Ezután a két férfi késsel fenyegetőzve arra kényszerítette a sértettet, hogy írjon alá egy „szerződést”, amelyben eladja nekik a telefonját. A fenyegetés és a bántalmazás hatására a 14 éves fiú aláírta a szerződést, ezt követően a gyanúsítottak elengedték őt a lakásból.
Zoom
A rendőrök rövid idő alatt beazonosították, lakásukon elfogták és előállították a rendőrkapitányságra K. László és P. Martin 19 éves győri lakcímmel rendelkező személyeket. A nyomozók a két tettest - őrizetbe vételük mellett - rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki - olvasható a Police.hu-n.