A Népszabadság a továbbiakban nem tart igényt Aczél Endre újságíró véleménycikkeire – írta maga az érintett egy Facebook-hozzászólásban.
Ennek előzménye, hogy Aczél szerdán, szintén a Facebookon azt írta: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk "szeretett kefélni”.
Zoom
"A NSZ 25 év után a »szeretett kefélni« miatt nem tart igényt a szolgálataimra. Örültök." – fogalmazott szombaton Aczél.
"Az ominózus Facebook-poszt után kénytelen voltam úgy dönteni, hogy több cikket nem rendelünk Aczél Endrétől” – erősítette meg a döntés tényét Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője, aki még hozzátette: mély fájdalommal kellett meghoznia ezt a döntés a lap "ikonikus" szerzőjével szemben. Aczél Endre a lap külső munkatársa volt, cikkenként fizettek a publikációiért.
Aczél a nagy vihart kavart hozzászólás után bocsánatot kért ugyan, de a legfrissebb, szombati bejegyzésében ismét arra utalt, hogy abban az időben gyakori volt, hogy az uszodában a lányok egyszerre több fiúval is közösültek. Azt állította ugyanis, hogy e-mailt kapott egy egykori élsportolótól, aki azt írta: "Végigkeféltük az uszodát a szigeten. Így utólag, akár minket is feljelenthetett volna valaki.”
(VS nyomán)