Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Aranyosapátiban és Pölöskefőn polgármestert, Fehérgyarmaton cigány települési képviselőket választanak.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi vezetője, Sándorné Kozma Erika (független) lemondott posztjáról. A 2100 lakosú községben öten indulnak a polgármesteri tisztségért: négyen függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 1400 szavazó szerepel.
A Zala megyei, 358 lakosú Pölöskefőn is azért tartanak időközi választást, mert a korábbi településvezető, Orbán Károly (független) - december 31-i hatállyal - lemondott posztjáról. A választáson három jelölt függetlenként, egy pedig a Demokratikus Koalíció színeiben indul.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton cigány települési nemzetiségi képviselőket választanak.
Egy további időközi települési nemzetiségi választást is tartottak volna ma, a Pest megyei Szentlőrinckátán ugyanis a "roma" települési önkormányzat feloszlatta magát. A választás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet cigány kisebbségi önkormányzatot alakítani.
(MTI nyomán)