Április 9-én tartották Szolnokon a Magyar Önvédelmi Mozgalom aktuális vezetői értekezletét.
Az eseményen László Attila országos vezető első körben értékelte a mozgalom ez éves, eddigi tevékenységét, majd a jelenlegi és aktualizálható világpolitikai helyzet függvényében a MÖM tagjaira váró feladatokról esett szó.
Felvázolta, hogy a társadalomra jelentős pozitív hatást gyakorló nemzeti szervezet üzenete annak ellenére eljut a társadalom egy széles rétegéhez, hogy a „fő” média gyakorlatilag „agyonhallgatja” a MÖM tevékenységét.
Zoom
Ez annak köszönhető, hogy a mozgalom aktivistái folyamatos és a magyarság számára kézzelfogható és értékes munkát végeznek a szabadidejük ráfordításával.
A mozgalom erősödik, építkezése célirányos és folyamatos.
A MÖM-vezető felszólalását követően Rády Gábor (Rákóczifalva) mondott megemlékező beszédet, Gróf Teleki Pál halálának évfordulója alkalmából.
Majd ezt követően a mozgalom helyi vezetői kaptak szót. Javaslatiak, tájékoztatásaik alapján, került kialakításra az elkövetkezendő időszak feladatainak meghatározása a szervezet további fejlődésének és szervezettségének erősítése mentén.
Zoom
A megbeszélést követően lehetőség volt a MÖM által nagy előszeretettel támogatott egészségmegőrző tevékenység, a "közérzetjavító séta" célirányos végrehajtására is.
Ennek keretében a MÖM egy csoportja a vasútállomásra kísérte ki a Szolnokra vonattal érkező társait. A másik csoport pedig Koós Gyula szolnoki bajtársuk kalauzolása mellett, látogatott el Tallinn városrészbe. Ott a helyi lakosokkal történt beszélgetések közben kapott tájékoztatást László Attila országos vezető egy "véletlen" egybeesésről. Vagyis az elmúlt évben történt éjszakai MÖM-bejárások óta megszűntek a garázssoron a betörések, rongálások.
(MÖM-hírszolgálat nyomán)