A PDSZ kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntekre, és ma folytatódik a Tanítanék polgári engedetlenségi akciója is.
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete péntekre kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett. „A kollégák szabad döntése, hogy a pénteki akcióban részt vesznek-e” – közölte a sztrájkbizottság. Az oktatási államtitkár korábban a Népszabadságnak azt mondta, retorzióra számíthatnak azok a tanárok, akik az iskolaépület előtt demonstrálva vesznek részt a megmozdulásban. Palkovics László szerint különbséget kell tenni azok között, akik csak sztrájkolnak, és azok között, akik – ahogyan két hete is – kimennek az iskolaépület elé, hogy kifejezzék tiltakozásukat.
A Tanítanék mai, szintén kétórás polgári engedetlenségi akciója a legutóbbi, egyórás megmozdulás folytatása. Akkor Pukli István, a demonstráció vezetője szerint legalább háromszáz intézmény vett részt valahogy a demonstrációban. (Két hete egy órán keresztül felfüggesztették a tanítást az ország számos iskolájában a tanárok reggel 8 és 9 óra között, hogy így tiltakozzanak a jelenlegi oktatási rendszer ellen. Több helyen kimentek az iskola elé szemetet szedni, máshol fát ültettek vagy egyszerűen csak élőláncot alkotva körbeölelték az épületet.)
(Híradó)