Az egyik kormánypárti politikus állami segítséggel cserélte le tavaly a mosógépét az otthonában – szúrta ki a Blikk. Vécsey László fideszes képviselő nem személyesen pályázott a kormányzati otthon melege programban, hanem helyette a felesége adta be a papírokat, és Seszták Miklós fejlesztési miniszter meg is adta a kért támogatást.

Vécsey Lászlóék a lehető legmagasabb összeget kérték a pályázatukban, 45 ezer forintot, amely egy átlagos családnak komoly támogatást jelenthet, nekik azonban zsebpénz lehet.
A lap kereste a politikust a kérdéssel, nem érzi-e visszásnak, hogy az átlagnál sokkal tehetősebb családként állami támogatást kértek mosógép- vásárlásukra, és ezzel esetleg rászorulók elől vették el a lehetőséget, ő azonban azt üzente, nem kíván reagálni.
Megkérdezték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is, hogy milyen szempontok alapján ítélte támogatandónak Seszták Miklós miniszter a képviselő feleségének a pályázatát.
– A mosógépvásárlási-program célja a lakossági energiahatékonyság minél szélesebb körű támogatása és elterjesztése volt. A keretösszeg folyamatos emelésének köszönhetően lényegében minden pályázó megkapta az igényelt támogatást. A pályázatkezelő kizárólag az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizte – válaszolta a fejlesztési tárca, hozzátéve, hogy a pályázók kilétét, rokoni kapcsolatait nem vizsgálhatták, mert az sértené a folyamat függetlenségét.