Szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak, majd elmenekült a rendőrök elől Türjén egy 20 éves férfi, aki később csaknem el is gázolta az őt megállítani akaró rendőröket - írta a Zalai Hírlap.
A rendőrök kedden Türjén próbáltak intézkedni az autót vezető 20 éves "fiúval" szemben, akinek autóján egy másik járműről származó német rendszám volt - írta a Zalai Hírlap Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjét idézve.
A rendőrök szirénázva jelezték szándékukat, majd a férfi kocsija mögött néhány méterrel megálltak. Még nem szálltak ki, amikor a "fiú" nagy sebességgel tolatni kezdett és belehajtott a rendőrautóba, amelyben félmillió forintos kár keletkezett.
A rendőrök nem sérültek meg, a "fiú" után hajtottak, de az autó sérülése miatt csak Zalabérig jutottak. Rövid időn belül feltűnt a "fiú" visszafelé tartó autója, amelyet meg akartak állítani, de a mintegy 130 kilométeres sebességgel feléjük száguldó autó vezetője nem állt meg, a rendőröket pedig csak azért nem tudta elgázolni, mert félreugrottak.
A "fiút" később elfogták és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Többször is volt büntetve, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, nincs is jogosítványa, közúti közlekedési szabálysértések miatt pedig már több eljárás folyt ellene.
A mostani tette kapcsán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, egyedi azonosítójellel való visszaélés és rongálás miatt indult vele szemben eljárás.
(MTI nyomán)