Nyugtatót, ruhákat és élelmiszert vásárolt a rabolt pénzből az a "férfi", aki kamasz társával együtt támadott rá söröző alkalmazottjára.
A vádiratba foglaltak szerint a 25 éves, szentpéterúri N. Renátó és 17 éves társa 2015. december 12­-én határozták el, hogy pénzt szereznek, erőszakkal elveszik a falubeli söröző pultosától a napi bevételt. Este tíz óra felé indultak el, N. Renátó lakásán sodrófát vettek magukhoz, majd a falu központjában található söröző közelében, egy bokros területen várakoztak.
Időről­ időre O. Martin benézett a szórakozóhely ablakán, hogy mikor távozik az utolsó vendég is, majd fél tizenkettőkor jelzett társának, hogy a pultos zárja a sörözőt. Az udvaron várakoztak a pultosra, aki zárás után az autójához igyekezett, amikor a teraszon a sötétből eléje toppant N. Renátó, és közölte: ”rablás”.
A nő megijedt, próbált elmenekülni, közben támadója a sodrófával hátulról fejbe vágta, ettől, és mivel megbotlott az egyik padban, a nő a földre zuhant. N. Renátó ekkor lerántotta a válláról a bevételt, valamint a nő személyes holmijait rejtő táskát, és elfutott Nemesszer irányába, a rablás közben az utcán várakozó társa csatlakozott hozzá. A pultos könnyű sérülést szenvedett.
A megszerzett bevételt – több mint 160 ezer forintot – elosztották egymás között, a többi holmit pedig elégették, köztük a pultos iratait és több tízezer forintját, mert ezeket nem vették ki a táskájából. A következő napokban a pénzt felélték: O. Martin az egészet élelmiszerre költötte. N. Renátó pár ezer forintért Keszthelyre, Zalaegerszegre fuvaroztatta magát ismerősével. Gyerekruhákat, élelmiszert, kozmetikumot, edzőcipőt, farmernadrágot, csizmát vett és nyugtatót.
Kilenc nappal később fogta el őket a rendőrség.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint okirattal visszaélés miatt emelt vádat ellenük az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.
(Zaol nyomán)