Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte decemberben a bíróság Farkas Flórián miniszterelnöki biztos fiát – tudta meg a Magyar Nemzet.
Zoom
A Szolnoki Törvényszék megerősítette az értesülést, és azt is közölte: "F. F."-et büntetése mellett 3 évre eltiltották a közügyektől, s egyúttal elrendelték a vele szemben korábban garázdaság vétsége miatt kiszabott hét hónap – két évre felfüggesztett – fogházbüntetés végrehajtását is.
Farkas Flórián fia rendőrökkel keveredett összetűzésbe, ám mivel már korábban is volt problémája a hatóságokkal, letöltendő büntetést kapott. A miniszterelnöki biztos fia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei börtönben tölti büntetését, a lap a büntetés-végrehajtási szervezet kommunikációs főosztályán keresztül interjút kért tőle, azonban elutasította a megkeresést.
Farkas Flórián fia egyébként - mily meglepő - zenével foglalkozik, és a hivatalos Facebook-adatlapja szerint fényűző életet él, nem veti meg az éjszakai életet sem. Az énekes gyakran pózol luxusautókkal, és fényképei alapján a tengerparti nyaralásoknak is hódol. De persze semmiképpen sem a mi ellopott adóforintjainkból...
Harminc év
Ismert, Farkas Flórián ellen is indult korábban büntetőeljárás, sajtóhírek szerint pedig vádat is emeltek ellene, ám köztársasági elnöki kegyelmet kapott. A bűnügy dokumentumait harminc évre titkosították. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy hamarosan ismét elérnek a hatóságok Orbán Viktor kedvencéhez.
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) ugyanis hivatali visszaélés miatt folytat nyomozást az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ). Bár egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás, éppen Farkas Flórián felvetődött szerepe miatt jár el kizárólag a KNYF. Az eljárás egy januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel miatt indult, amely alapján a miniszterelnöki biztos legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Farkas cserébe azt várta, hogy a képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.
Lejár a határidő
E hét végéig – április 30-ig – kell kifizetnie az Országos Roma Önkormányzatnak azt az 1,6 milliárd forintot, amelyet a Híd a munka világába program után követel vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A szervezet azonban nem tud fizetni, viszont Balogh János, az ORÖ elnöke a minap egy interjújában arról beszélt, a szervezet nagy értékű ingatlanjait ajánlja fel, hogy értékbecslés után eladják őket, s csökkenjen a tartozás. A programban vásárolt ingatlanok és ingóságok értéke eléri a 800-900 millió forintot. Ugyanakkor nem világos, hogy Balogh mire alapozza a becslését, ugyanis az ingatlanokra és az eszközökre mindössze 350 millió forintot költöttek a program során. Közben az Emmi közérdekűadat-igénylésre sem hajlandó reagálni azzal kapcsolatban, miként tervezik behajtani a tartozásokat.
(MNO nyomán)