Teljes átszervezésre készülnek a honvédelmi tárcánál - értesült a Magyar Idők.
A lap úgy tudja: inog a széke Dankó Istvánnak, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkárának, és várhatóan távozik posztjáról Tomka Barnabás, a szaktárca beszerzési hivatalának főigazgatója. A személyi változásokat - információk szerint - egy jelentős átalakítási folyamat részeként hajtják végre.
Komoly változásokat hoz a minisztérium háttérintézményeinek megszüntetése, átszervezése, illetve a Honvéd Vezérkar közvetlen alárendeltségébe tartozó logisztikai rendszer korszerűsítése. A napilap információja szerint Dankó István közigazgatási államtitkár utódja a jelenlegi helyettes államtitkárok közül kerül majd ki.
A Magyar Honvédség szerepvállalásaival összhangban átalakítják a minisztériumi sajtóosztályt is. Azt szeretnék elérni, hogy a HM kommunikációjában a honvédség hazai szerepvállalása mellett előtérbe kerüljenek a várható fejlesztések, és elérjék a katonák minél nagyobb társadalmi megbecsülését. Ez új szóvivői rendszer kialakítását is jelenti a minisztériumban - tájékoztat az újság.
Az átszervezések indokaként a HM vezetése a szaktárca és a honvédség hatékonyabb működése mellett arra hivatkozik - írja a Magyar Idők -, hogy a jelenlegi vezetőkkel, a mostani vezetői struktúrával nem volt elég hatékony és rugalmas a védelmi tervezés és a gazdálkodás.
(MTI)