Elindul Budapesten a Lokál ingyenes bulvárnapilap formájában, miközben megmarad a Lokál hetilap is – jelentette be kedden Keresztesi István, a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója a Média Hungary konferencián (Keresztesi korábban a Századvég Alapítvány kommunikációs és marketingigazgatója volt).
Az új napilap - amely Keresztesi definíciója szerint "gusztusos bulvárlap lesz" - június 6-tól jelenik meg, 150 ezres példányban nyomják majd, és buszokon, metrókon, utcán fogják terjeszteni. Így egyértelműen a Simicska Lajos érdekköréhez sorolt Metropol konkurenciája lesz.
A Habony Árpádhoz köthető Modern Media Group adja ki a 500 ezres példányszámú ingyenes nyomtatott hetilap, a Lokál mellett a lokal.hu-t és a 888-at is.
Orbán Viktor hivatalosan el nem ismert tanácsadójának lapja, és ennek online verziója tavaly májusban indult. A Modern Media Group 50 százalékban Habony Árpád tulajdona, 50 százalékban pedig Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős tanácsadója volt. A céget még április elején alapították.
(HVG nyomán)