Kiss László szerdán virágot vitt egykori áldozatának, Takács Zsuzsannának, akit Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke is meglátogatott. Ő is bocsánatot kért.
Szerdán Százhalombattán egy rendkívüli közgyűlésen elfogadták a nemi erőszak miatt 1962-ben elítélt Kiss László lemondását a díszpolgári címről, illetve arról döntöttek, hogy átnevezik a település róla elnevezett uszodáját. Még szerdán le is verték a feliratot.
A közgyűlés előtt nem sokkal Kiss László találkozott egykori áldozatával, Takács Zsuzsannával, akinek egy nagy csokor virágot is vitt. A Takács ügyvédjének irodájában történt beszélgetés során Nagy Henrik ügyvéd elmondása szerint a volt úszó és szövetségi kapitány "töredelmesen bocsánatot is kért" áldozatától - adta hírül az RTL Klub Fókusz című műsora.
Az ügyvéd elmondta, a találkozót Kiss László kezdeményezte, és bár korábban azt mondta, nem volt nemi erőszak, most nem vitatta az egykori erőszak részleteit.
Az RTL Klub beszámolója szerint Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is elnézést kért, és szintén virágot vitt Takács Zsuzsannának.
Kiss elállt a perújrafelvételtől is
Még az iratok tanulmányozásának lezárulta előtt Kiss László arról tájékoztatta az ügyvédjét, hogy mégsem kéri a perújrafelvétel megindítását.
"Lezárult a történet. Azt követően, hogy Kiss László bocsánatot kért egykori áldozatától, arra kért, hogy fejezzem be az iratok tanulmányozását, mert eláll a perújrafelvételtől", közölte Bánáti János, a volt szövetségi kapitány ügyvédje. Ez azt jelenti, hogy még azelőtt megoldódott a kérdés, hogy az állásfoglalás megszületett volna arról, hogy lehetséges-e egyáltalán perújrafelvételt kérni. Kiss László korábban arról beszélt, hogy „semmi nem úgy történt, ahogy az ítéletben szerepel”, ezért gondolkodik azon, hogyan tudná ezt bizonyítani, és ezért kérte ki tanulmányozásra ügye írásos ítéletét, amelyet a nyilvánosság elől a botrány kirobbanása után az adatvédelmi hatóság elnökének utasítására zároltak.
(HVG nyomán)