Nyolc olyan ember ellen folytat nyomozást a rendőrség, akik szervezett módon értékesítettek és adtak bérbe üdülési jogokat időseknek, ám az ígért szolgáltatást nem teljesítették. A rendőrség várja a sértettek jelentkezését - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
A közlemény szerint V. Gábor 27 éves érdi lakos 2013 és 2015 között több olyan céget is létrehozott, amelyek ügyvezető igazgatójaként - hét társával együtt - szervezett módon értékesített és adott bérbe üdülési jogokat Budapesten és vidéki városokban. A szolgáltatási szerződés megkötése után a gyanúsítottak jutalék, illetve előleg címén meghatározott összegeket vettek át, ám az ígért szolgáltatásokat nem teljesítették. Az ügyfelek ezután sem telefonon, sem e-mailben, sem a megadott címeken nem érték el az adott cégeket. A gyanúsítottak 38 időskorú sértettnek több mint 33 millió forint kárt okoztak - tették hozzá.
Kiemelték, a rendőrség várja a csalás további sértettjeinek jelentkezését személyesen az V. kerületi rendőrkapitányságon vagy telefonon.
(MTI)