A Jobbik közbeszerzést korlátozó megállapodás, hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt tesz feljelentést a Széll Kálmán tér felújítása ügyében ismeretlen tettes ellen.
Az ellenzéki párt szerint a tér felújítására fordított 5,3 milliárd forintból csak "optikai tuning" valósult meg, és nem javultak a közlekedés feltételei. Tokody Marcell, a párt politikusa szerint ennyi pénzből a föld alá lehetett volna vezetni a téren áthaladó villamosvonalakat, ami "érdemben javította volna a környéken járók életminőségét".
A politikus példaként említtette, hogy a térre felállított óra 18 millió forintba került, egyetlen növénykazetta talajcseréjére 3,4 millió forintot költöttek, a burkolást pedig tízszeres áron végezték.
A Népszabadság korábban arról írt, hogy a kivitelezők milliókat számoltak fel piszlicsáré munkákért a Széll Kálmán tér felújítása során: majd' 2,4 millió forintot fizettek például egy diszpécserasztal szétbontásáért. A BKK ugyanakkor állítja, hogy a beruházás során minden törvényesen zajlott le; és szó sincs brutális túlszámlázásról.
(MTI - HVG)