Egy másfél éves, kórosan lesoványodott kislány holttestét találták meg a mentők egy gyöngyösi társasházi lakásban.
Az M1 Híradó úgy tudja, hogy az elhunyt gyerek családja bérlőként lakott a lakásban. A kislány vélhetően csütörtök reggel halt meg, a szülők azonban csak délután hívták a mentőket.
A kislány testén külsérelmi nyomokat nem találtak. A Heves megyei rendőrség vizsgálódik az ügyben.
A gyereket novemberben látta utoljára orvos, akkor még 7 kilós volt, azóta a súlya felét elveszítette.
Az AgriaTv információi szerint, egy gyöngyösi társasház harmadik emeletén lakik a család albérletben. A szomszédok a portálnak azt nyilatkozták, hogy nem nagyon ismerik a családot, ritkán látták a kislányt leginkább csak az iskoláskorú testvérrel találkoztak.
A Velvet információi szerint a család hívott mentőt a kislányhoz, akik később értesítették a rendőrséget.
Zoom
A kép illusztráció, egy Fülöp-szigeteki menedékszálláson készült egy kisfiúról
A Heol érdeklődött a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán az esettel kapcsolatban. Kérdésükre annyit közöltek, hogy az említett halálesettel kapcsolatban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az elsődleges helyszíni intézkedéseket megtette, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.
Egyelőre senki ellen nem indítottak eljárást, ugyanis a boncolásból derülhet ki, hogy a kislány halálát pontosan mi okozta.
(Híradó - Heol nyomán)
Frissítés: Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás
Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen a Gyöngyösön meghalt gyermek ügyében - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.
A police.hu-n olvasható közlemény szerint a megyei rendőrségen csütörtök délután tett bejelentés egy gyöngyösi lakos, mert otthonában ismeretlen körülmények között meghalt másfél éves gyermeke.
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyszíni szemlét lefolytatta és szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit - közölték.
Sajtóhírek szerint a kislány súlyosan alultáplált volt.
(MTI)
2. frissítés: A gyámhatóságnál belső vizsgálat indult, a négyéves testvért megmenekítették a szüleitől
Az M1 Gyöngyösön lévő tudósítója több szomszéddal is beszélt, akik arról számoltak be, hogy a család nagyon zárkózott volt, s ha keresték is őket, szinte senkinek nem nyitottak ajtót.
A kislány másfél éves volt és a hírek szerint november óta nem látta orvos. Hivatalosan az 1-1,5 éves gyerekeket legalább háromszor kell látnia orvosnak vagy védőnőnek.
A gyöngyösi kislány esetében ez valószínűleg nem történt meg. A hatóságok állítólag többször is keresték a családot, de nem tudtak a lakásba bejutni, mert ajtót, nekik sem nyitottak.
A gyöngyösi gyámhatóságnál belső vizsgálat indult. Azt nyomozzák, hogy hogyan történhetett meg ez a sajnálatos eset.
Az elhunyt kislánynak van egy nagyobbik testvére. A négyéves gyereket elvették a családtól a gyámhatóság szakemberei, és az egyik nagymamánál helyezték el.
(Híradó)
3. frissítés: Annyira zárkózottak voltak, hogy a szomszédok egy része a gyerek létezéséről sem tudott