A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP) elfogadásával Magyarország csak nyerhet.
Fodor Gábor pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a TTIP ugyanolyan szerepet tölt be a kereskedelemben, mint a NATO a biztonságpolitikában.

Az egyezménnyel minden érdekelt fél jól jár - vélte Fodor Gábor, hozzátéve: Magyarországon a gazdaság bővülése csak a kereskedelem bővítésével érhető el. Azt azonban helytelenítette, hogy a TTIP-t a nyilvánosság teljes kizárásával készítik elő.
Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy a magyar kormány az elmúlt napokban "támadássorozatot" indított az Egyesült Államok ellen. Megdöbbentőnek nevezte, hogy a kabinet "elfogadhatatlan hangot üt meg" Bill Clinton volt amerikai elnök magánemberként elmondott szavai miatt.
Sorosról illik tisztelettel beszélni
Amikor "elkezdenek sorosozni", akkor Magyarország lejáratja magát - jelentette ki Fodor Gábor. Szavai szerint Soros Györggyel lehet egyetérteni vagy nem egyet érteni, de "illik róla tisztelettel beszélni", mert sokat tett azért, hogy Magyarországon szabadság és demokrácia legyen.
Bill Clinton korábban "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot. Erre reagálva Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől.
A kormányfő szerint ugyanakkor a negatív megjegyzések, amelyek megszaporodtak a migránsválság óta, nem véletlen elszólások, ugyanis "a Demokrata Párt vezetői mögött (...) Soros Györgyöt kell látnunk", aki azt hirdette meg, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába.
(MTI)