Két szír esett neki a libanoni vádlottnak, alig tudták megfékezni őket. Szép jelenetek a magyar bíróságon.
A háromgyermekes szír családanyának 1996. április 15-én elvágták a nyakát és megkéselték legkisebb gyermekét. A házból rengeteg pénz és ékszer tűnt el. A gyilkost Libanonban 2011-ben lopáson érték, ujjlenyomata bekerült a bűnügyi rendszerbe, 2014 októberben fogták el Svájcban.
Egy 20 évvel ezelőtti újpesti gyilkosság ügyét tárgyalták volna hétfőn a Fővárosi Törvényszék épületében. A 42 éves libanoni Matar Boulos Azizt azzal gyanúsítják, hogy 1996-ban brutálisan meggyilkolta korábbi szír vendéglátója hétéves fiát és feleségét. A bíróság ma először rendelte be a tárgyalásra tanúként a meggyilkolt gyerek édesapját, valamint a kisfiú nővérét, aki a gyilkosság idején végig a felső szinten bujkált, hogy meg ne találja a gyilkos.
Zoom
Matar Boulos Aziz
– Nálunk más törvények vannak, mint Magyarországon. Mi szírek vagyunk, és nálunk a szemet szemért elv működik. Ha valaki megöli a feleségedet és gyermekedet, akkor azt te büntetlenül megölheted – nyilatkozta feldúltan a Borsnak a megölt nő férjének közeli rokona a libanoni gyilkos Magyarországra hozatalakor, 2015 februárjában.
A tárgyalás előtt az apa már a bejáratnál megpróbálta leköpni a vádlottat, amikor pedig a bíró ahhoz intézett kérdést, hirtelen nekiesett. Ekkor a meggyilkolt gyerek fiútestvére a vádlott mögött felugrott, és szintén ütni kezdte ököllel a brutális kettős gyilkosság vádlottját.
Az apró teremben csak egyetlen BV-s volt, aki azonnal megpróbált közbelépni, de a vérbosszúra felesküdött szírek csak nehezen hátráltak meg. A fiatal rokon kifelé még betörte a tárgyalóterem üvegajtójának ablakait is, a HVG úgy tudja, ellene büntetőeljárás indult.
Zoom
A bíró a tárgyalást a körülmények miatt elhalasztotta, mert a libanoni gyilkos biztonságát nem tudták szavatolni.
Frissítés: Arabul ment a cirkusz a magyar bíróságon
(Kuruc.info - HVG nyomán)
Előzmények: