Szerdára virradóra, jelentős anyagi kárral járó rongálás történt a Hódmezővásárhelyen Damjanich utcában. A faragott székelykapu-bejáratot és a kerítést ismeretlenek fekete spray-vel fújták végig, de a kerítésen keresztül a ház falát, ablakát is lefújták.
Zoom
Az előző ciklusban önkormányzati képviselő, jelenleg a Jobbik helyi szervezete által az Önkormányzat Mezőgazdasági-, Vállalkozási és Nemzetiségügyi Bizottságába delegált Balog Norbert a Vásárhelyi Híreknek elmondta, az este 10 és hajnali 6 óra között elkövetett rongálást kifejezetten célirányosnak gondolja, mert sokatmondó, hogy a Székelykapu feletti rovásírás feliratot többször is átfújták, mintha le akarták volna satírozni.
A agrármérnök végzettségű vállalkozó, feleségével 3 gyermeket nevelő Balog Norbert azt is elmondta, a 2009-ben felállított kapun és kerítésen több százezer forint kár keletkezett, amit még tetéz, hogy a ház vakolatát is újra kell festeni.
Zoom
A Rendőrség a reggeli órákban helyszínelést tartott, ismeretlen tettes ellen rongálás ügyében nyomoznak. Információink szerint a környék biztonsági kameráinak felvételeit is átnézik.
Balog Norbert 100 ezer forint jutalmat ajánlott fel annak, aki az elkövetőkről érdemi információval rendelkezik.
(Vásárhelyi Hírek nyomán)
A hódmezővásárhelyi Jobbik közleménye:
Reméljük, hogy a rendőrség most is ugyanolyan gyorsan és eredményesen fogja végezni a munkáját, mint a 2010-es országgyűlési választás kampányában, amikor is tizenhat (cigányok lakta) ház falán jelentek meg - Mohácsi Viktória szavaival élve - "rasszista, nyílt erőszakot gerjesztő, a náci korszakot idéző" feliratok, melyről később kiderült, hogy "önmerénylet" volt. Kíváncsian várjuk a nyomozás végeredményét, hogy vajon ebben az esetben felmerül-e etnikai, vagy politikai indíttatás, ugyanis Balog Norbert az előző ciklusban a Jobbik önkormányzati képviselője volt, jelenleg pedig a Mezőgazdasági, Vállalkozási- és Nemzetiségügyi Bizottság tagja. A nyomozóhatóságtól elvárjuk, hogy vessen be minden rendelkezésére álló eszközt, hogy a tettes kézre kerülhessen, mert aljas cselekedete nem kizárólag rongálás, hanem a magyarság meggyalázása, jelképeinek sárba tiprása.
Dombi-Kiss László, a Jobbik hódmezővásárhelyi elnöke
Zoom
Zoom
Kapcsolódó: