Jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélt kábítószer-kereskedelem miatt két embert hétfőn a Debreceni Ítélőtábla, ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú döntését.
A bíróság az elsőrendű vádlottat a fegyházbüntetés mellett csaknem 1,65 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte.
A másodrendű vádlottat a kábítószer-kereskedelem bűntettén kívül új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségében és kábítószer birtoklása bűntettében is bűnösnek mondták ki, őt a 7 év fegyház mellett 30 ezer forint vagyonelkobzásra ítélték. A vádlottak legkorábban büntetésük kétharmad részének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott 2012 júniusában Budapesten két alkalommal átvett egy ismeretlen férfitól fehér por állagú, ismeretlen mennyiségű és minőségű kábítószert, valamint harminc új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettát azzal, hogy azt az elsőrendű vádlott ózdi címére szállítja. A szállításért harmincezer forintot kapott.
A második alkalommal az átadás során a rendőrök tetten érték a két embert. A házkutatás során 802 gramm amfetamint, 83 gramm speedport és 30 tablettát foglaltak le – ismertette a táblabíróság szóvivője, Fórizs Ildikó.
(MTI)