Mintegy 700 házat rongált meg a hajnali jégeső Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. A tojás nagyságú jégdarabok áttörték a cserepeket, a tetőablakokat és az autók szélvédőit is. Folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a katasztrófavédelemhez, és önkéntesek tűzoltók is segítenek a károk felszámolásában.
Teniszlabda nagyságú jég pusztított az éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsályon. Az éjjeli jégeső áttörte a cserepeket, és betörte a tetőablakokat is; az összes palatetőt szétverte a községben. Délelőtt már a tűzoltók dolgoztak több családi ház tetején. Az itt élők azt mondják, megijedtek a hirtelen jött vihartól.
Az ítéletidő nem csak a házakban okozott kárt, hanem az autók visszapillantóját és szélvédőjét is tönkretette.
Az elsődleges adatok szerint legalább 7 szatmári településen okozott jelentős károkat a hajnali jégeső, a kárbejelentések folyamatosan érkeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.
A lakóházak mellett leszakadt faágakhoz és villanyvezetékek helyreállításához is kérték a tűzoltóegységek segítségét – mondta az M1 híradójának Dóka Imre főhadnagy.
Nyírmeggyesen kukoricások kerültek víz alá, Kevermesen pedig a jég elverte a kukoricát és a repcét is, utóbbinál 100 százalékos a kár.
(M1)