Tanárok alázták meg a kisdiákokat, hogy kiderítsék, melyik kisgyerek piszkította össze a lánymosdót - írja a Blikk.
„A legjobb iskola” - ez a felirat áll a Pest megyei Dömsödön álló általános iskolai épületen, ahol most egészen példátlan botrány tombol. A bulvárlaphoz eljutott információk szerint az intézmény épületében valaki­ az illemhely mellé piszkított, a problémát pedig embertelenül orvosolta a pedagógusokból és takarítónőből összeállt bizottság.
– A 2. b és 3. c osztályos diák­lányokat egyszerre hívták az udvarra, és sorba kellett állniuk.­ Ezután a tanár nénik és a takarító hármasával hívta­ be őket az egyik terembe, majd mindenkinek le kellett venni­ a bugyiját és pucsítani a tanároknak, hogy megtudják, ki végezte a dolgát a WC mellé. Egy 8-9 éves kislánynak hogy magyarázzuk meg szülőként, hogy ez természetes, kicsikém, a tanár néni nem téged akart ezzel büntetni? – fakadt ki dühében az egyik helyi édesanya, aki azt is elárulta, hogy van olyan kisgyerek, aki azóta iskolába sem ment.
Bár a tanévzáró tegnap este volt, a szülők mégsem mernek lépni az ügyben, mert féltik a gyerekeiket a szeptemberi tanévtől. Amikor a szülők panaszkodtak az eljárásra, szerintük az egyik tanár flegmán azt felelte: 5 év múlva úgyis lehúzzák a bugyiját.
Az anyukák összefogtak, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) fordultak panasszal, az ügyben indított vizsgálatot pedig már le is zárták.
„2016. június 1-jén Dömsöd nagyközség jegyzője az önök beadványát juttatta el hozzám, melyben panaszt tettek három pedagógus és egy technikai dolgozó ellen. Panaszukban leírták, hogy 2016. 05. 27-én délelőtt gyermekeiket [...] a fent említett tanítók és dolgozó fehérnemű-vizsgálatnak vetette alá, miután azt tapasztalták, hogy újfent nem rendeltetésszerűen használta valaki a leánymosdót és a toalett mellé piszkított” – kezdte a szülőkhöz intézett levelét a tankerületi igazgató. A négyoldalas dokumentumból az is kiderült, hogy a vizsgálat lezártával a takarítónőt elbocsátották, míg a pedagógusokat azzal büntették, hogy két évig nem kaphatnak fizetésemelést, illetve mindhárom pedagógus megbüntetését javasolták a Pest megyei tankerületi igazgatónál. A ráckevei kapitányság nyomoz, gyanúsított még nincs.
Kitakaríttatták a mosdót
Egy dunaújvárosi iskolában egy osztályfőnök és több tanár a harmadikos fiúkkal takaríttatta ki a bélsárral összekent mellékhelyiséget a szünetben. A Castellum.do szerint az egyik anyuka így fakadt ki: „nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz*rát feltakarítsa!” A takarítást elrendelő tanárnő viszont levélben azt írta a szülőknek: „mivel nem derült ki, ki volt a tettes, megkérték a fiúkat a takarításra.”