Ép ésszel felfoghatatlan, és még normális emberben is bosszúvágyat ébreszt az, amit egy kétéves kislánnyal tettek a minap. Információink szerint ennyi idős volt az az apróság, akit valaki megerőszakolt a VI. kerületben a múlt héten - írja a Blikk.
A lap megtudta, a csöppség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok egy álló éjszakán át harcoltak az életéért a műtőben. Azt egyelőre nem tudni, ki volt képes ilyen embertelenségre, amely még a rendőröket is elborzasztotta. Szakemberek szerint ilyen kisgyermek esetében a tettest rokonok, illetve közeli ismerősök között kell keresni.

(A kép illusztráció)
Facsarné Werner Mária igaz­ságügyi szakértő szexuális bűncselekményeket is vizsgál. Véleménye szerint, aki képes ilyenre, az megakadt a pszichoszexuális fejlődésben.
– Az egyik legdurvább eset, amiről tudok, amikor egy apuka megerőszakolta a nyolc hónapos gyermekét. Az a csecsemő bele is halt az erőszakba – kezdte Werner Mária, aki szerint egyetlen magyarázata van az ilyen cselekedetnek. – Aki ilyet művel, az bele sem gondol tettének következményeibe. Egy vágy munkál benne, hajtja az úgynevezett libidófeszültség, amit ki akar elégíteni. Szerencsére nagyon ritka a hasonló eset, ugyanis a belénk ivódott szexuális gátak erősebbek – mondta a szakértő.
Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő szerint minden szakértő rémálma egy ilyen kegyetlen eset. – A sérülések mondják majd meg, hogy milyen bűncselekmény történt valójában. Ez lehet akár életveszélyt okozó testi sértés, de akár emberölési kísérlet is, hiszen egy felnőttnek tudnia kell, hogy egy gyerek egy ilyen bántalmazásba bele is halhat. Elképzelhető az is, hogy el kell távolítani a gyermek méhét – magyarázta Szeles, aki szerint ha a kicsi fizikálisan ki is heveri, ami vele történt, örökre nyomot hagy benne.
Az ügyben megkeresték a rendőrséget is. – A Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen – válaszolták szűkszavúan.
Frissítés: DNS-mintákat vesznek
A technika segít tisztázni, ki erőszakolta kis híján halálra a kétéves kislányt. A rendőrség nagy erőkkel keresi a bántalmazót, számos tanút kihallgattak már az ügyben, de az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik, vagyis egyelőre nincs gyanúsított - áll a Blikk friss cikkében.
A DNS-mintavétel azonban döntő lehet ebben az esetben. Minden embertől levesznek anyagmaradványt, vagyis nyálat, aki érintkezhetett a kicsivel. Ennek eredménye már napokon belül meglehet.
Az egész éjjel műtött, megerőszakolt gyermek esetében a kórház értesítette a nyomozókat, hogy a sérülések szexuális erőszakra utalnak. Ezt követően indult eljárás ügyben. Azt majd orvos szakértő dönti el, hogy később átminősítik-e a bűncselekményt súlyosabbra.
Egy biztos, amint meglesz az erőszakoló, rács mögé kerül, s ott nem fognak társai kesztyűs kézzel bánni vele. A börtönön belül a rabok az ilyen rémségek elkövetőit kifejezetten utálják. Az elítélteknek vannak kint gyermekeik, akiktől el vannak zárva, így érzékenyebbek a kicsik bántalmazására.
– A legsúlyosabb bűn, amit a fogvatartottak szerint el lehet követni, az az, amit ez a férfi művelt. Ezt az embert, amikor majd bekerül, válogatott kínzásoknak, bántalmazásnak vetik alá a börtönben a társaik. Az őrök általában úgy védik őket, hogy a hasonló bűncselekménnyel bekerülőket közös cellába rakják, de az ilyen védettség is csak az ajtóig szól: amint kilépnek onnan, a rabok bosszút állnak rajtuk. Az az igazság, még ha körülményes is, de a rabok megtalálják majd a módját annak, hogy elkapják a férfit – magyarázta Bilkei Pál kriminálpszichológus, hozzátéve: ép ésszel felfoghatatlan, amit az elkövető művelt. A szakember úgy véli, hogy nem pedofília állhat a háttérben, hanem durva bosszú. Bilkei úgy látja, hogy aki képes megerőszakolni egy kétéves gyereket, az az anyukát akarja ezzel "megbüntetni". A szakember ezért azt ajánlja, az anyuka környezeté­ben keressék a tettest – feltehetően éppen tőlük vették a hatóságok a DNS-mintákat.