Ellenszavazat nélkül választotta meg elnöknek az erzsébetvárosi MSZP-s szervezet Hunvald Györgyöt.

A VII. kerület egykori polgármestere Devosa Gábort váltja a poszton. Devosa a fővárosi pártszervezetben kapott pozíciót, ezért nem indult újra kerületi szervezet vezetéséért.
A Fővárosi Főügyészség éppen a múlt hét végén jelentette be, hogy Hunvald ügyében sikeresen indítványozta a perújítást. A Kúria május 2-án formai okokból hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét, amely megállapította volt polgármester büntetőjogi felelősségét, és szabadságvesztést szabott ki rá.
A hatályon kívül helyezés oka az volt, hogy a Hunvald Györggyel szemben indított büntetőeljárásokat nem egyesítették bírósági szakban. Az ismertebb ügyben az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése, különféle megbízási szerződések és más, kisebb súlyú cselekmények miatt vádolták meg, közben azonban zuglói politikusok szakértői megbízási szerződései miatt is perbe fogták.
A nagyobb ingatlanügyekben és a zuglói megbízások ügyében felmentették, csupán a kisebb súlyú cselekmények közül kétrendbeli hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá egy év letöltendő szabadságvesztést.
2014 nyarán két hétig már volt újraválasztott kerületi elnök Hunvald, akkor azonban a friss jogerős ítélet miatt a pártvezetés lebeszélte a posztról. A politikus bejelentette, nem akar az MSZP terhére lenni, ezért mégsem vállalja a kerületi elnökséget, és a polgármesteri címért sem indul.
(Nol)