A büntetőügy miatt a gépnek a földön kellett lennie, tönkrement, ő pedig most az államtól vár félmilliárdot a repülőért és a rá épített üzlet bevételeinek elmaradása miatt. Hunvald tagadja, hogy luxusautóparkja lett volna.
Zoom
A volt VII. kerületi polgármester, aki újfent a kerületi MSZP elnöke lett, félmilliárd forintra perli az államot, mert a repülőgépe teljesen leamortizálódott a büntetőügye alatt, írja az Átlátszó. Hunvald György, pontosabban a felesége OTP-s kölcsönből vette az ötszemélyes Cessna Citation 500-ast még 2007-ben, a terv az volt, hogy a cég gazdag üzletembereket fuvaroz majd - az első évben, 2008-ban 132 milliós bevételt hozott a cég.
Hunvald ügyében nemrég kezdeményezett perújítást a Fővárosi Törvényszék, miután a Kúria hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla ítéletét. Hunvald ellen eljárás indult hűtlen kezelését és hivatali visszaélésért is. Az első ügyben felmentették, a másodikban egy évre ítélték, de mivel két és fél évig ült vizsgálati fogságban, nem kellett börtönbe mennie.
A gép 2007-ben még 159 millió forintot ért a beszámolókban, tavaly viszont már csak 11,8 milliót. A baj az volt, hogy az állam 2009-ben lefoglalta a gépet a Hunvald ellen kezdeményezett büntetőügyben, az nem repülhetett, így a svájci karbantartóhoz sem tudott elkerülni, azaz pusztult Ferihegyen. Hunvald most félmilliárd forintra perli az államot, hogy "üzleti-dologi kárát enyhítse".
Hunvald tagadja, hogy luxusautóparkja lett volna, szerinte egy fotós hitte egy a Garay téri mélygarázsban a mai napig működtetett autómúzeumra, hogy azok az övéi, így terjedt el ez a pletyka.
Hunvaldnak egyszer már megítélt a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság 800 ezer forintnyi kártérítést, mert túl sok ideig volt vizsgálati fogságban.
(HVG nyomán)