Országgyűlési képviselők küldöttsége járt a napokban Izraelben, ahol egy szinte teljes népet földönfutóvá tett állam parlamenti képviselője a mostani migránsválság és a második világháborús történések ürügyén oktatta ki a hajbókoló magyarországi politikusokat. A hazai sajtóban teljesen elhallgatott látogatásról és „eredményeiről” az izraeli ladaat.info című ortodox vallásos hírportálról szereztünk tudomást. Az Országgyűlés egyik alelnökének vezetésével Izraelben járt küldöttség egyébként ígéretet tett arra, hogy a magyar állam évi hárommillió dolláros ráfordítással 120 zsidó temetőt újíttat föl Magyarországon.
Zoom
A vendéglátó Jiszráél Eichler
Országgyűlési képviselők küldöttsége tesz látogatást ezekben a napokban Izraelben az egyik alelnök vezetésével. (Hogy a hat közül melyik alelnök, azt nem tudjuk, mert forrásunk nem írja le a nevét, a magyar sajtó pedig elhallgatta a hírt – H. J.) Mindenesetre a küldöttséget fogadó izraeli politikus nevét a hírből megismertük: Jiszráél Eichler rabbi, egy kisebb ortodox vallási párt parlamenti képviselője, tizennégy gyermek édesapja, az Interparlamentáris Unió Izraeli-Magyar Baráti Társaságának elnöke.
Az Országgyűlés egyik alelnökének vezetésével a magyarországi küldöttség tagjai hétfőn az izraeli parlamentben Jiszráél Eichler elnökletével, úgynevezett „munkaülésen vettek részt”, ám előtte látogatást tettek a Gázai övezet közvetlen szomszédságában levő izraeli településeken. Az izraeli hírportál szerint a Gázai övezet közelében a magyarországi képviselőket nagyon meghatotta az a tény, hogy az ottani zsidó lakosság nap mint nap ki van téve a palesztin rakétáknak és az alagutakon keresztül érkező fenyegetésnek.
Az országgyűlési küldöttség az izraeli parlamentben hétfőn megejtett „munkaülés” folyamán kitért az Izrael és Magyarország közötti együttműködésre, s így került szóba a Közel-Keletről érkező migránshullám előidézte válság. „Nem vagyunk hajlandók befogadni olyanokat, akik zaklathatják az ártatlan gyermekeket és az időseket, s ezért ebben az ügyben népszavazást tartunk. Nem vagyunk hajlandók elfogadni az Európai Unió migránskvótára vonatkozó előírását”, idézte név nélkül a küldöttség egyik tagját az izraeli újság.
Zoom
Együttes munkaülés az izraeli parlamentben
A vendéglátó Jiszráél Eichner parlamenti képviselő, rabbi válaszként az Európát sújtó sáskajárást is Izrael politikájának szolgálatába állította, valamint erkölcsöt prédikált egy olyan ország képviselőjeként, amely hét évtizeddel ezelőtt majdnem egy teljes népet tett földönfutóvá. „Különbséget kell tenni a terrort támogató, ártatlan emberekre támadni szándékozó bevándorlók és az idegengyűlölet között”, figyelmeztetett a zsidó képviselő, majd rátért a lényegre: „A Magyarországon élő zsidók jó példa arra, miképpen élt évszázadokon keresztül egy kisebbség csendben, alázatosan úgy, hogy még a légynek sem ártott. Viszont fölvirágoztatta Magyarországon a gazdasági és a kulturális életet, az oktatást. Még mindig több százezer Magyarországról érkezett zsidó él Izraelben és Amerikában, akik nem felejtették el azokat a rossz időket, amikor Magyarországot elárasztotta az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és a nácikkal való együttműködés”, mondta a hajbókoló „magyarok” küldöttségének a zsidó rabbi és parlamenti képviselő.
Jiszráél Eichler minden bizonnyal nem értesült még a Jobbik arculatváltozásáról, mert ezután figyelmeztetőleg fölhívta a figyelmet „a Magyarországon tevékenykedő antiszemita pártra”. Eichler rosszallását fejezte ki amiatt is, hogy Magyarországon igen elhagyatott állapotban vannak a zsidó temetők. A megfelelő történelmi lecke és a vele járó erkölcsprédikáció után a magyarországi küldöttség alázatosan megígérte, hogy a magyar állam évenkénti hárommillió dolláros ráfordítással rendbe hozat százhúsz zsidó temetőt. Az országgyűlési küldöttség azt is megemlítette az izraeli vendéglátóknak, hogy a budapesti kormány a költségvetésből rendszeres anyagi támogatásban részesíti a zsidó hitközségeket, s ezenkívül ösztönzi a magyarországi gyökereiket kutató, a temetőket fölkereső zsidó turistákat – írja a ladaat.info című hírportál.
Hering J. - Kuruc.info