Két év börtönbüntetést és két év közügyektől való eltiltást kapott közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt az a férfi, aki július 5-én részegen rátámadt a mentősökre.
A vádlott július 5-én a késő esti órákban erősen ittasan és mozdulatlanul feküdt az utcán, ezért az intézkedő járőrök mentőt hívtak hozzá, és lábfájdalmai miatt kórházba kell szállítani.
Mivel a vádlott a együttműködő volt, a kórházba kíséréshez rendőri segítséget nem kértek. A mentőautóban viszont hirtelen agresszívan kezdett viselkedni, bántalmazta mentőápolót, majd az autó megállása után a sofőrt is.
Ezután kiszállt a mentőből, és gyalogosan, az úttesten sétálva távozott. Mivel a vádlott az autók között tűnt el, a mentősök szirénázva utána indultak, és értesítették a rendőrséget.
Miután utolérték, az együttműködés helyett megint a mentősökre támadt. A rendőrök kiérkezéséig a sértettek lefogták és visszatartották a részeg férfit.
Az XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a vádlott ellen egy rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
(Index nyomán)