Egy kilogramm kokaint akart Magyarországra csempészni egy brazil férfi úgy, hogy száz kokainkapszulát nyelt le - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján. A férfit még július 7-én tartóztattak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de az esetet csak most hozták nyilvánosságra.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőriztek egy Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező 35 éves brazil állampolgárt, aki a zöld folyosón lépett be, tehát nem jelentett be semmilyen árut. A férfi zavartan viselkedett, a vámosok megállították, és csomagjait, valamint ruházatát is átvizsgálták. A vámvizsgálatkor a férfi nagyon izzadt és remegett, ezért a pénzügyőrök feltételezték, hogy "kábítószernyelővel" van dolguk.
Az utas elmondta, hogy száz kokainnal teli kapszulát nyelt le. A pénzügyőrök kórházba szállították a brazil férfit, ahol a röntgenvizsgálat alátámasztotta az általa elmondottakat, az első szakértői vélemények szerint kokainról van szó.
A 36 éves férfit a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói kábítószer birtoklásának gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették, július 10-e óta előzetes letartóztatásban van. Az összesen egy kilogramm kábítószer feketepiaci értéke 20 millió forint.
(MTI)