Több felsőoktatási intézményhez új kancellárt neveztek ki - olvasható a Magyar Közlönyben. A miniszterelnöki határozat értelmében az Állatorvostudományi Egyetemen Bohátka Gergely, a Pallasz Athéné Egyetemen Finta Zita, az Eszterházy Károly Egyetemen pedig Lengyel Péter látja el a kancellári teendőket. Három éven át a Szegedi Tudományegyetemen Fendler Judit tölti be ezt a pozíciót.
Több felsőoktatási intézményhez új kancellárt neveztek ki – derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számából. A miniszterelnöki határozat értelmében
2016. július 1-jétől 2019. június 30-áig az Állatorvostudományi Egyetemen Bohátka Gergely, a Pallasz Athéné Egyetemen Finta Zita, az Eszterházy Károly Egyetemen pedig Lengyel Péter látja el a kancellári teendőket. 2016. augusztus 1-jétől három éven át a Szegedi Tudományegyetemen Fendler Judit tölti be ezt a pozíciót. Bohátka Gergely korábban az Eötvös József Főiskolán látta el ezt a feladatkört, azt a megbízását június 30-ai hatállyal vonta vissza a kormányfő.
Egy másik miniszterelnöki határozat arról rendelkezik, hogy a Kecskeméti Főiskolán Hegmanné Nemes Sára és a Szolnoki Főiskolán Varga Csaba kancellári megbízását – a két intézmény június 30-ai megszűnése miatt – visszavonták.
(MTI)