A biztonsági személyzet hívott mentőt Zsófiához (†23), akit a Balaton Sound­tól két kilométerre találtak meg eszméletlenül egy parkolóban – tudta meg a Blikk.
Zoom
A lány halála előtt már nem tért magához, a tanúk elmondásából rakták össze, hogy mi történhetett vele. Zsófi ismerősei szerint korábban soha nem drogozott. Újdonsült szerelmével és barátaival ment a fesztiválra. A buliban bevett négy darab ecstasyt, amire hirtelen megivott négy liter vizet. Szinte hihetetlen, de pont ez okozta a halálát: toxikus agy­ödéma végzett vele.
A rendőrség egyelőre az igaz­ságügyi orvosszakértői véleményre vár, hogy az hivatalosan is megmondja, pontosan milyen hatóanyagú és mennyiségű kábítószer volt a lány szervezetében. A szakember véleményének függvényében akár kábítószer birtoklása miatt is indulhat eljárás a lány ellen, amit azonban valószínűleg azonnal meg is szüntetnek majd a halála miatt. Ettől függetlenül a rendőrség most is vizsgálódik a drog kapcsán, hiszen a vallomások szerint Zsófia nem magával hozta a szert, azt úgy szerezte valakitől. Volt, aki azt mondta, hogy egy közeli ismerőse adta a lánynak a tablettákat, hogy "felpörögjön" a buli alatt.
– Közigazgatási eljárás keretében vizsgáljuk a rendkívüli halálesetet. Minden, az üggyel kapcsolatos információt ellenőrzünk – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.
Korábban kusza hírek terjedtek a lány halála kapcsán: az egyik verzió szerint rosszul lett, a fesztiválon az egészségügyi személyzet ellátta, majd elengedték. Ezután elesett, beütötte a fejét, és másnap, a kórházban halt meg. A bulvárlap szerint azonban nem ez volt a halál oka. A fesztivál szervezői szerint a nő nem jelentkezett ellátásra az egészségügyi sátorban, még a neve sem szerepelt a nyilvántartásban.
Az orvosszakértő szerint négy darab ecstasy tabletta egy olyan embernek, aki nem szokott hozzá a kábítószerekhez, önmagában is halálos adag. A drogra ráivott nagy mennyiségű víz tovább fokozta az egészségügyi kockázatot.