Elrendelték a karcagi Kun-Mediátor Kft. felszámolását - tudta meg a Magyar Nemzet a károsultak egy részét képviselő ügyvédtől. A cikk szerint valószínűleg csak a dolgozói bérek kifizetésére lesz fedezet.
A lap szerdai számában Dobrossy István ügyvéd elmondta, kérdés, hogy a rendőrség tud-e további olyan vagyont feltárni, amikre eddig nem volt rálátása.
A Kun-Mediátor Kft. vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint 10 milliárd forintra – egyes becslések szerint 20 milliárd forintra – piramisjátékra hasonlító módszerrel. Az egy éve indult nyomozás folyamatban van, eddig 800 sértettet hallgattak ki.
Az ügyvéd szerint annak ellenére, hogy sok károsult jelentkezik a hatóságoknál, egyelőre hiába kérik, hogy hozzanak létre számukra kártérítési alapot. Mint mondta, jelentős “állami és banki felelősség” van abban, hogy milliárdokkal károsíthatta meg az ügyfeleket egy hivatalosan utaztatással foglalkozó cég. Úgy vélte, nem mindenki fordult a hatósághoz, a károsultak száma 1500-2000 között is lehet.
(MTI)