A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy engedje el Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kezét.
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján - amelyet a Gyorskocsi utcai fogda előtt tartott Budapesten - azt mondta: normális esetben ott kellett volna találni a politikust. A párt aktivistái erre vonatkozó szórólapokat helyeztek el a környéken.
A jobbikos politikus úgy fogalmazott, ha a csalás, a szélhámosság és a felelősség alóli menekülés olimpiai szám lenne, akkor Michael Phelps a több mint 20 aranyérmével "csak jelenthetne" Farkas Flóriánnak, a "Fidesz-válogatott" pedig minden nemzetet felülmúlna.
Mirkóczki Ádám felháborítónak minősítette, hogy Farkas Flórián "vélhetően a rendre szállított olcsó cigányszavazatok miatt" továbbra is bizalmat élvez és az OLAF nyomozás elől is menekül. Amíg a kormány ehhez asszisztál, addig "Farkas Flórián egymaga a cigányság integrációjának legnagyobb gátja" - jelentette ki a Jobbik szóvivője.
Azt is mondta, hogy Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselő is lelepleződött, a kormánypártnak pedig csak külsőség a polgári értékrend.
Mirkóczki Ádám értékelése szerint az embereknek elegük van a botrányokból és 2018-ban véleményt mondhatnak majd, ellenzékből azonban pártjának nincs érdemi beleszólása "a hatóságok, az igazságszolgáltatás hatékonyságába".
(MTI)