A Jobbik alelnöke erkölcsileg és szakmailag is vállalhatónak ítélte a párt korábbi nemzeti radikális programpontjait, értékelése szerint fontos, hogy ezeket megfelelő formában közöljék és megértessék a társadalommal.
Volner János szombaton a Jobbik augusztus 20-i rendezvényén, a budapesti Városligetben az ellenzéki párt kormányra kerülési lehetőségéről beszélve fontosnak nevezte, hogy eddig tabunak tartott témákat használjanak fel az erősödésre. Ezek egyikeként említette a magyar-cigány együttélés kérdését.
A politikus az érpataki modell országos kiterjesztése mellett foglalt állást. (Érpatakon Orosz Mihály Zoltán polgármester a rendteremtést a törvények szigorú betartatásával akarja megvalósítani, intézkedései között szerepel egyebek mellett a segélyek kifizetésének feltételekhez kötése.) Volner János szerint ez a modell nem egy retorzív intézkedés, hanem a rossz állapotok megváltoztatása. Ez egy jövendő kormányprogram alapja - fogalmazott a politikus.
Volner János hangsúlyozta a társadalmi párbeszéd fontosságát is. Mint mondta, témát merítenének az általuk indított konzultációból, amely az oktatást, az egészségügyet és a korrupciót érinti. Kiemelte emellett, hogy a nemzeti radikális programpontok egyikét sem kell elengedni.
Az alelnök azt is közölte: mind a 106 választókerületi elnököt és más tisztségviselőket komoly képzésben akarják részesíteni a jövőben, s ahol van náluk alkalmasabb ember a kulcspozíciókra, ott cserék lesznek. Célként jelölte meg, hogy az érintettek minél jobban képviseljék helyben az emberek érdekeit.
Kitért arra is, hogy szerinte nemcsak a Fideszt, de erős személyisége és tömegbázisa miatt Orbán Viktort is le kell győzni. A baloldalt kiüresedettnek ítélte, amely megfertőződött a liberalizmussal, mondanivalója pedig lejárt szavatosságú.
Volner János szerint a kormányváltó hangulat már 2010-ben is megvolt, azonban az emberek nem láttak ehhez kiemelkedő politikai erőt. Ha Vona Gábor pártelnök erős csapatot tud szervezni, és az emberek megértik a párt programját, akkor a baloldalról is át fognak szavazni a Jobbikra - vélekedett.
Beszámolt arról is, hogy 2010-ben még "erős karanténban" volt a párt egyes nagykövetségek és külföldi vállalatok részéről, ma azonban ebben óriási az előrelépés, a gazdasági élet szereplői és egyre több külképviselet is leül velük.
Az alelnök a sajtóviszonyokra kitérve jelezte: nincs tévéje a Jobbiknak, mert nem fogadta el olyan milliárdosok közeledését, akiknek van pénzük, de valamilyen szívességet kértek volna. Hozzátette: nem Simicska Lajosról van szó.
A párt egész napos rendezvényén családi programokkal és ingyenes koncertekkel várták az érdeklődőket.
(MTI)
Az N1TV felvételével frissítve: