Megalázó feladatokat kellett megoldaniuk a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának gólyáinak két évvel ezelőtt Szarvason. Az eset után senkit sem vontak felelősségre, amit az egyetem azzal indokolt, hogy a hallgatókat nem kényszerítették a "szexuális vonatkozású játékokra".
A környezetgazdálkodási agrármérnök, kertészmérnök és biomérnök gólyák számára szervezett gólyatáborában előre nem ismertetett feladatokat kellett teljesíteniük a hallgatóknak, 8-10 néhány fős csoportban - írta meg a Vs. Állítólag előre nem ismert feladatokról volt szó, amelyeket a második nap éjjelén kellett megoldaniuk, és amelyek teljesítése kötelező/elvárt volt, "azzal együtt, hogy mindenki önként tette".
A mackósajtos feladatra kétféleképpen emlékeztek a lapnak nyilatkozó hallgatók.
Abban nem volt eltérés, hogy az alsónadrágot lehúzva kellett a fiúknak térdeplő helyzetbe kerülni. Ezt követően arccal – orral, nyelvvel – kellett feltolni a sajtot a gólya ánuszába, majd kiharapni onnan.
Ugyanerről egy másik forrás úgy emlékezett, kézzel kellett a sajtot feltolni, "csak" az utolsót kellett a csoportvezetőnek kiharapni vagy kinyalni, ha már 7 darabot sikeresen bejuttattak a gólya testébe.
A lányokra más feladat várt.
A csoportonként kijelölt lányoknak le kellett térdelniük, és be kellett venniük a szájukba a kijelölt fiúk lába közé tett pálinkásüveget, szemben a fiúval. Az italospalackot a megjelölt vonalig kellett benyelniük, csak az ért pontot az éjszakai versenyben az adott csoportnak.
A VS Információi szerint a feladatról a lányok nem tudtak, és nem választhattak, hogy akarják-e teljesíteni.
A gólyatáborban történtekről sem a BCE, sem az EHÖK nem adott tájékoztatást. A BCE vezetése elismerte, hogy vizsgálatot indítottak az eset után, de az is kiderült, hogy a fegyelmi eljárás megindítását nem tartották indokoltnak. Ezt azzal magyarázták, hogy a részvétel a gólyatábori vetélkedőn önkéntes volt, és senkit sem kényszerítettek.
(Origó nyomán)