Nem hajlandó kiadni a dunaújvárosi önkormányzat a gyilkossággal vádolt volt fideszes képviselő, Gál Roland vagyonnyilatkozatait. A rendőrség és a városi vezetés magyarázkodása ellentmond egymásnak.
A Bors idén februárban próbált meg először betekintést kérni a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Gál Roland képviselői vagyonbevallásaiba, amelyek képet adtak volna a politikus anyagi helyzetéről. A férfit két társával együtt azzal gyanúsítják, hogy megöltek egy 41 éves vállalkozót, akinek holttestét betonba öntve találták meg Gál Roland édesanyjának dunaújvárosi há­zában. Sajtóhírek szerint az ön­kormányzati képviselő súlyos adósságokkal küzdött, ezért is vált érdekessé, hogyan gyarapította vagyonát.
Zoom
"G. Roland"
Azonban a fideszes vezetésű Dunaújváros önkormányzatának jegyzője először azzal az indoklással utasította el a vagyonbevallások megtekintését, hogy a férfi elleni nyomozás miatt először a rendőrségtől kér állásfoglalást, megtekinthetőek-e az iratok. Ezután egy hónapon ke­resztül arra hivatkoztak, hogy nem érkezett meg a rendőrség válasza. Amikor a lap a rendőrséget kereste, ők azt állították, hogy nem korlátozták a nyilatkozatok megtekintését.
Zoom
A meggyilkolt 41 éves vállalkozó holttestét Gál Roland édesanyjának a pincéjében bebetonozták. A volt fideszes képviselő tagad
Legutóbb ismét keresték a jegyzőt, aki a telefonban azt állította, hogy a rendőrség elvitte "G. Roland" vagyonbevallásait, de kérte, hogy várják meg az önkormányzat írásos válaszát. Abban viszont már azt állították, hogy azért nem nézhetik meg az iratokat, mert Gál Roland már nem önkormányzati képviselő, hiszen lemondott tisztségéről... Csakhogy ilyen szabályozás nem létezik, ugyanis a lemondott képviselők bevallásai is nyilvánosak. Újabb kérdéseikre ráadásul a rendőrség azt válaszolta, hogy a férfi letartóztatása óta egyetlen alkalommal sem korlátozták a vagyonnyilatkozatok megtekintését, amelyet nem is foglaltak le.
Előzmények: