"Bűncselekmény hiányában" megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében indult eljárását - írja a Magyar Idők.
A lap szerint a kerületi ügyészség az ügy iratai alapján helybenhagyhatja a határozatot, vagy további nyomozásra is kötelezheti a szervet.
Az újság tavaly szeptemberben számolt be arról, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Komássy Ákos, a szocialisták VIII. kerületi elnöke beszél az MSZP pártigazgatójával, Katona Tamással. Komássy egyebek között kifejtette, hogy 2014-ben a szervezet “feketekasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni.
Az MSZP józsefvárosi elnöke korábban azzal a magyarázattal állt elő, hogy a hangfelvételen szereplő feketekassza "egy úgynevezett házipénztár, amely feketére festett lemezből készült, ezért nevezik így".
Később az MSZP budapesti pénzügyi ellenőrző bizottságának vizsgálata azt "állapította meg", hogy a kerületi szervezet nem követett el jogszabályba ütköző tevékenységet.
(Híradó)