Derült égből villámcsapásként érte a csendes, Békés megyei falu, Pusztaföldvár lakóit, hogy Sz. Edit megölte vele egy háztartásban élő, 40 éves mozgássérült fiát, Szilárdot, majd önkezével véget vetett saját éle­tének is. A mindössze ezernyolcszáz fős településen keresik a magyarázatot Edit asszony tettére - írja a Borsonline.
– Nem értjük az egészet. A tragédia előtti nap Edit még bevásárolt – tárja szét a karját Ilona, a helyi kisbolt eladója.
– Jó körülmények között élő, dolgos családnak ismerte őket mindenki. Elképzelni sem tudom, mi vihette rá, hogy megölje a saját fiát és aztán magát is – csóválja a fejét az asszony.
A lap ottjártakor a 63 éves Edit férje nem volt otthon. Családi házuk ablakain minden függönyt behúztak. Az egyik szomszéd, János mesélt röviden a borzalom részleteiről.
– Feri a tragédia napján reggel hétkor elment dolgozni. Mire hazaért, mentők és rendőrök várták. Nem is engedték neki, hogy megnézze a fia holttestét ­– mondja a férfi, aki saját bevallása szerint igyekszik túltenni magát a falu minden lakóját megdöbbentő eseményen. – Szilárd rendes fiú volt, sokat sétálgatott az utcán. Volt valami betegsége a lábával, de értelmileg teljesen ép volt. Jól ismertem a családot, nem volt közöttük probléma – magyarázza János.
Ferencet – aki mezőgazdasági vállalkozó – nagyon megviselte a tragédia. A lap információi szerint Edit felakasztotta magát. Hogy Szilárddal miként végzett, senki sem tudja megmondani, még az asszony férjének sem árultak el részleteket a rendőrök.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, vizsgálják a történtek körülményeit.