Józsefváros vezetősége tájékoztatást kér a Belügyminisztériumtól, és visszavásárolná a Gutenberg téri ingatlant, miután az atv.hu megírta, hogy a Gutenberg téren muszlim központ épül.
Mint azt korábban megírtuk, a VIII. kerületi Gutenberg téren muszlim kulturális központ, többek szerint imaház épül. Az ingatlant egy arab befektető vásárolta meg az önkormányzattól, ám a későbbi rendeltetésről akkor nem esett szó.
A józsefvárosi képviselő-testület mai ülésén tárgyalta az ügyet.
Kocsis Máté polgármester azt mondta, Józsefváros önkormányzata levélben kér tájékoztatást a Belügyminisztériumtól, jelent-e a környéken lakók számára bármilyen veszélyt az intézmény.
Amennyiben veszélyesnek ítélik, további intézkedéseket fognak kérni a minisztériumtól, amennyiben nem jelent veszélyt, kulturális központként „fogják fel” az ingatlant, és a vélemények eltérésétől függetlenül elfogadják – tájékoztatott Kocsis.
A polgármester azt is megjegyezte, hogy ha az évekkel ezelőtti értékesítéskor ez a szempont ismert lett volna, mérlegelhették volna az ingatlan sorsát, utólag azonban ezt nem tehetik meg.
Kocsis ugyanakkor azt is bejelentette, hogy az önkormányzat megpróbálja visszavásárolni az ingatlant, ezért vételi ajánlatot tesznek a tulajdonosnak.
Zoom
Jószomszédi iszony
Annyit azért csak tegyünk hozzá a történet kereksége érdekében, hogy a SzektATV nem valami hazafias, Európa-féltő felbuzdulásból foglalkozik kiemelten az üggyel, csak hát a "kulturális központ" szomszédságában található az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem. Ilyenkor pedig már annyira áhított a kulturális sokszínűség, mint Lakatos Nintendó a Lauder Javnéba.
(Kuruc.info - SzektATV nyomán)