Szemérmet sértett és lopott egy szomáliai férfi a fővárosban – a rendőrség őrizetbe vette - írja a police.hu.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat eljárást szeméremsértés és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves "oltalmazott" ellen.
A gyanúsított 2016. szeptember 6-án, 13 óra körül a Budapest XVI., Nonn János utcában egy megszólított magyar nőnek szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett. A hölgy visszautasította, a férfi ennek ellenére nem hagyott fel a szexuális kapcsolat létesítésének szándékával, és a lakásáig követte - olvasható a rendőrségi közleményben.
Zoom
Oltalmazottak (illusztráció)
Ugyanez a 20 éves nigger 2016. szeptember 7-én, 1 óra körül egy Budapest XIV., Vezér utcai hotelben lopást követett el: ruhaneműt, cipőt, egy oldaltáskát és készpénzt tulajdonított el közel 80 ezer forint értékben.
A rendőrök a gyanúsítottat 2016. szeptember 7-én 7 óra 15 perckor fogták el, kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.
A szomáliai állampolgár – elmondása szerint – 2012-ben hagyta el hazáját. Etiópián, Szudánon, Egyiptomon keresztül jutott el Görögországba. Magyarországra Macedónián és Szerbián keresztül a zöldhatáron illegálisan átlépve érkezett. Menekültkénti elismerésre irányuló kérelmet 2015. június 30-án nyújtott be, a menekültügyi hatóság 2015. október 15-én ismerte el oltalmazottként.
Meghálálta.
(Kuruc.info - Police.hu)